Как да промените настройките за достъп за вашия статус в приложението WhatsApp на iPhone

Следвайки примера на приложението Snapchat и много други социални медийни платформи, разработчиците на приложението WhatsApp добавиха

Статус функция, подобна на Snapchat Stories.Използвайки тази функция, всичките ви контакти ще бъдат в състояние даПреглеждайте снимките и видеоклиповете си, които ще бъдат онлайн в продължение на 24 часа, докато не изчезнат автоматично.

Заявената функция звучи привлекателно, ноима един основен недостатък - липса на поверителност. Снимки или видеоклипове, които сте задали, могат да бъдат гледани от всички в списъка ви с контакти. За щастие, приложението WhatsApp има опция да ограничи кръга от хора, които имат достъп до вашия статус. Ако сте загрижени за поверителността, когато използвате функцията „статус“ в приложението WhatsApp, по-долу е решение за коригиране на тази ситуация.

реклама

реклама

Как да настроите ниво на поверителност в състоянието на приложението WhatsApp

Стъпка 1:Отворете приложението WhatsApp на вашия iPhone.

Стъпка 2:Отидете в раздела "Настройки".

реклама

реклама

Стъпка 3:Кликнете върху иконата "Акаунт" и изберете "Поверителност".

Стъпка 4:Кликнете върху раздела "Състояние".

Стъпка 5:Тук ще можете да изберете тези, които ще могат да видят състоянието ви в WhatsApp.По подразбиране настройките указват всички хора, които са в списъка ви с контакти.Можете да промените тези настройки и да контролирате кой може да вижда състоянието ви.

Отсега нататък публикувани от вас чрез„Състоянието“ на снимка или видеоклип ще бъде достъпно само за определени лица от списъка ви с контакти. Ако трябва да промените настройките си за поверителност, използвайте инструкциите по-горе и променете нивото на достъп до състоянието си според вашите изисквания.

За други инструкции и съвети за използването на приложението WhatsApp прочетете статията на следния линк:

  • Топ 19 трикове на WhatsApp на iPhone