Как да деактивирате показването на онлайн статус в Instagram

Instagram въведе функция, която прави следването на хора още по-лесно. Той е активиран по подразбиране, но

За щастие можете да го изключите, ако желаете.

Функцията показва онлайн състоянието на акаунтите, за които сте абонирани, или с които сте кореспондирали в Direct. Освен това вече можете да разберете колко време потребителят е отварял приложението.

реклама

реклама

Онлайн състоянието може да се гледа в Direct под имената на профила. Ако потребителят в момента не е онлайн, ще видите кога е влязъл в приложението за последен път.

Вашият статус могат да видят само вашите последователи и тези, с които сте си кореспондирали, но е малко вероятно новата функция да се хареса на тези, които обичат поверителността.

Ако искате да запазите поверителността си, просто изключете функцията. По-долу ще обясним как се прави това.

Как да изключите състоянието на активността в Instagram

Можете да управлявате новата функция в настройките на Instagram.

1)Отворете приложениетоInstagram,

2)Отидете до вашияпрофил,

3)Кликнете върху иконатанастройкив горния десен ъгъл на екрана (зъбно колело или три точки).

4)Превъртете надолу дошоу Дейност Статус(в разделнастройки) и натиснете превключвателя, така че да побелее.

Сега никой няма да разбере кога отидете в Instagram и няма да ви дразни със съобщения.

Ако не деактивирате функцията, можете да видите състоянието на активността на вашите приятели и те ще видят вашето онлайн състояние.