Как да деактивирате управлението на батерията на вашия MacBook

С пускането на macOS Catalina 10.15.5, Apple представи нова функция за управление на здравето на батерията за macOS.Такъв

Функцията е налична в iOS, тя е насочена към удължаване на живота на батерията на MacBook.

</ P>

реклама

реклама

Средно хората използват MacBook лаптопи за 5години или дори по-дълго. Най-често първият умрял е батерия MacBook. Въпреки че може да бъде заменен, той е доста скъп. Новата функция за състоянието на батерията трябва да удължи живота на вашия MacBook.

Как работи управлението на здравето на батериите в macOS Catalina?

Функцията анализира как използвате вашияMacBook и как го зареждате. Той няма да позволи на лаптопа да се зарежда 100%, когато не е необходимо. Ако зарядът е винаги 100% и лаптопът винаги е свързан към източник на захранване, това ще се отрази негативно на батерията. Много собственици на MacBook винаги ги поддържат включени, което е грешно. Нова функция ще предпази батерията от износване.

Функцията обаче няма да забрани лаптопазареждане до 100%. Той ще анализира как го използвате и след това ще коригира зареждането според вашия график. Ако имате нестабилен график и винаги бързате, тогава е по-добре да изключите функцията, защото няма да има голяма полза от нея. Ако обаче никога не изключвате лаптопа от източника на захранване, имате нужда от функция.

реклама

реклама

Поддържани MacBooks

Всички модели на MacBook и MacBook Pro с портове Thunderbolt 3 (2016 и по-нови) поддържат новата функция. На по-старите модели няма да го намерите.

Функцията е активирана по подразбиране и влиза в сила веднага след инсталирането на macOS 10.15.5. Ако купувате нов MacBook с macOS Catalina 10.15.5, тогава трябва да активирате функцията сами.

Как да деактивирате управлението на здравето на батерията наMacBook

Стъпка 1: Отидете наСистемни настройки > пестене на енергияна вашия MacBook, работещ с macOS Catalina 10.15.5.

Стъпка 2: Изберете опцияСъстояние на батериятав долната част на прозореца.

Стъпка 3: В прозореца, който се отваря, ще има опция за деактивиране на функцията. След което ще трябва да потвърдите действието си.