Fitbit произвежда фитнес тракери с някои функции на смарт часовник. Продуктите на компанията работят като
реклама
реклама
В повечето случаи Fitbit лента за китка може да бъде просто рестартирана. Това обикновено помага, когато тракерът не получава известия от смартфона, не проследява правилно тренировките и т.н.
Как да нулирате фитнес тракера на Fitbit
Повечето потребители никога не нулират китките си, тъй като работят перфектно. Ако обаче трябва да направите това по някаква причина, следвайте стъпките по-долу.
Всички ваши данни за проследяване на Fitbit ще останат непокътнати след рестартиране, дори ако нямате активирана синхронизация.
реклама
реклама
- Fitbit Versa, Versa Lite, BlazeиЙонни
- Задръжте задния и долния бутон на вашия Fitbit тракер. Гърбът е разположен от лявата страна, а дъното е в десния ъгъл.
- Задръжте бутоните за няколко секунди и след това отпуснете. На дисплея се появява логото на Fitbit.
- Fitbit Versa Lite
- За да рестартирате Versa Lite, задръжте бутона за връщане назад (горния десен ъгъл) за 10 секунди.
- Fitbit Charge HR, Charge 2иТакса 3
- Свържете тракера към зарядното устройство и се уверете, че той започва да се зарежда.
- Задръжте бутона за тракера за 5-10 секунди. Гривната вибрира и виждате логото на Fitbit на дисплея.
- Fitbit Flex 2
- Свържете тракера към зарядното устройство и се уверете, че той започва да се зарежда.
- Намерете бутона на зарядното устройство.
- Натиснете бутона 3 пъти в рамките на 5 секунди. Гривната Fitbit вибрира след всяко почукване. След третото натискане светлината ще се включи и гривната ще се рестартира.
- Можете да изключите гривната от зареждане.
Както можете да видите, нулирането на гривните Fitbit е много лесно и трябва да поправи повечето от проблемите ви.
Как да нулирате Fitbit фитнес лента
Ако рестартирането не реши проблема, можетенулирайте фитнес тракера. Това е малко по-сложно и всички ваши данни ще бъдат изтрити, гривната ще трябва да бъде настроена отново. Това обаче е последната опция, която може да реши проблема ви. Препоръчва се и нулиране, за да се изтрият всички данни.
реклама
реклама
Ако сте деактивирали синхронизацията, всички данни след нулирането ще бъдат изтрити.
- Fitbit Versa, Versa Lite, BlazeиЙонни
- На вашия тракер отидете на Настройки > За това устройство.
- Изберете Нулиране и потвърдете решението.
- Нулиране на фабричните настройки Fitbit Charge HR, Charge 2иТакса 3
- Включете вашия Fitbit тракер в зарядно устройство и се уверете, че той започва да се зарежда.
- Натиснете бутона за две секунди. Продължете да държите бутона, изключете тракера от зареждане и задръжте бутона за още 10 секунди.
- Освободете бутона и след това го задръжте отново.
- На екрана на тракера ще се появи светкавица. Освободете бутона и го задръжте отново.
- Когато китката Fitbit вибрира, освободете бутона и го задръжте отново.
- Когато на екрана се появи “ERROR”, отпуснете и задръжте бутона отново.


Когато на дисплея се появи „ERASE“, финалътотпуснете бутона. Нулирали сте тракера си. Сега можете да го включите, като се свържете със зарядното устройство. Ако нулирането е било успешно, времето ще се покаже като 0:00. Можете да настроите гривната отново чрез приложението на вашия смартфон