Как да изтриете напомняния на iPhone и iPad

Искате ли да изтриете напомняне от вашия iPhone или iPad? Е, няма нищо сложно в това. Напомнянията са едно от

най-използваните стандартни iOS приложения.В него можете да правите списъци със задачи, списъци за пазаруване, да си оставяте важни напомняния и т.н. Обикновено, след като изпълнят задача, потребителите просто я маркират като завършена, но това не премахва напомнянето от паметта. Можете да видите целия списък с изпълнени напомняния, съхранени на вашето устройство по всяко време.

По-долу ще ви покажем как да изтриете напълно напомнянията от устройството си, а не просто да ги маркираме като завършени.

реклама

реклама

Как да изтриете напомняне с жест

Най-лесният и бърз начин за премахване на напомняне от iPhone или iPad е с жест.

1) Отворете приложението Напомняния.

реклама

реклама

2) Изберете списъка, съдържащ напомнянето, което искате да изтриете.

3) Плъзнете наляво по напомнянето, което искате да изтриете.

4) Щракнете върху червения бутон Изтриване.

5) Повторете процеса за всички напомняния, които искате да изтриете.

По този начин можете да изтриете някои напомняния, като повтаряте процеса всеки път. Този метод е доста прост и бърз и веднага ще свикнете с него, но има и други възможности.

как Премахване напомняне бутони

1) Отворете приложението Напомняния.

2) Изберете списъка, съдържащ напомнянето, което искате да изтриете.

3) Щракнете върху бутона Редактиране в горния десен ъгъл на екрана.

4) Щракнете върху червения знак минус (-) до напомнянето, което искате да изтриете.

5) Потвърдете действието си, като щракнете върху бутона Изтриване.

6) Повторете процеса.

В режим на редактиране можете също така да изтривате напомняния доста бързо, но все пак е по-дълго и по-неудобно от използването на жест.

Как да изтрия всички напомняния наведнъж?

Ако искате да изтриете всички напомняния, най-лесният начин е да изтриете целия списък. Това също ще изтрие всички напомняния, които са били съхранени в него. Можете също да потърсите напомнянето и след това да го изтриете.

И двата метода работят по един и същи начин и ще изтрият напомнянията независимо дали ги добавяте в приложението, използвайки Siri или от друго устройство чрез iCloud sync.