Въпреки че iOS 11 добавя много нови функции и подобрения, първоначално не е перфектен и изисква
Сред честите грешки, които се отбелязватпотребители, включват невъзможност за свързване към мрежата, уведомяване за грешна парола, когато тя определено е правилна, невъзможност за промяна на настройки в Wi-Fi менюто, многократно нулиране на връзката или невероятно бавни скорости.
реклама
реклама
Принудително рестартиране


Тя е принудително рестартиране. Припомнете си, че на всички смартфони до iPhone 6s включително, това може да стане чрез едновременно задържане на бутона за захранване и бутона Home за 10 секунди. На iPhone 7 и 7 Plus „Начало“ стана чувствително на допир, така че вместо това трябва да задържите клавиша за намаляване на силата на звука. След рестартиране на устройството, проблемите с Wi-Fi обикновено изчезват.
Забравете мрежата и се свържете отново с нея
Ако използвате обичайния си Wi-Fi (например,у дома или на работа), опитайте да изберете желания Wi-Fi в менюто за настройки на Wi-Fi, отворете допълнителни настройки и изберете „Забравете тази мрежа“. След това се свържете отново. Ако мрежата е защитена с парола, ще трябва да я въведете отново.
реклама
реклама
Изключете VPN
Ако използвате VPN, опитайте временно да деактивирате тази функция и вижте дали това решава проблема ви с Wi-Fi.
Изключете Wi-Fi за геолокация


За да направите това, в настройките изберете „Поверителност“ > „Услуги за местоположение“ > „Системни услуги“ и деактивирайте елемента „Wi-Fi мрежи“. Рестартирайте вашето устройство.
Деактивирайте „Wi-Fi Assist“
Wi-Fi Assist беше въведен в iOS 10и е доста интересен инструмент. Веднъж активиран, той сравнява скоростта на текущата Wi-Fi мрежа и връзката през 3G или LTE. Ако Wi-Fi сигналът е твърде слаб или скоростта е твърде ниска, системата автоматично ще ви превключи към мобилната мрежа. Опитайте да деактивирате тази функция: тя се намира в настройките в менюто „Cellular“ под списъка с потребление на трафик от различни програми и елемента „Изтрити приложения“.
Нулиране на мрежовите настройки


Доста труден метод, който бихме искали да ви кажемпрепоръчва се да го оставите като последна мярка, ако други методи не помогнат. Трябва да изберете „Общи“ в менюто с настройки > „Нулиране“ > „Нулиране на мрежовите настройки.“ След това устройството ще забрави всички пароли и известни мрежи, настройки на клетъчната мрежа и използвани преди това настройки за VPN и APN.