Instagram – е страхотна социална мрежа за споделяне на снимки и видеоклипове, а сега Instagram добави
Ако решите, че вече не искате да използвате Instagram или вече не се нуждаете от конкретен акаунт, винаги можете да изтриете страницата си. Има две възможности:
- Временно изключване (с възможност да активирате отново страницата си по всяко време).
- Постоянно изтрийте страница със загуба на всички снимки и съобщения.
Как да деактивирате Instagram профила (временно метод)
Можете временно да деактивирате акаунта си в Instagram, така че никой да не вижда профила ви. В този случай ще можете да се върнете, като запазите всичките си снимки и лични съобщения.
- Отворете вашия уеб браузър и отидете на Instagram.com и влезте в акаунта, който искате да деактивирате
- Кликнете върху вашия профил и след това изберете “Редактиране на профил”
- На страницата за редактиране на профила обърнете внимание на връзката “Временно блокиране на моя акаунт” в долния ъгъл на страницата и щракнете върху него
- Изберете причината, поради която искате временно да деактивирате акаунта си в Instagram, потвърдете действията си, като въведете паролата си и щракнете върху бутона “Временно блокирайте акаунта си”.
Тази опция е подходяща за тези, които искат да си направят почивка, а след това да възстановят сметката си, без да губят абонатите си и да запазят всички материали.
В момента приложението Instagram за iOS не еподдържа възможността за директно изтриване, но можете да отворите връзката по-горе в Safari, Chrome или друг браузър на вашия iPhone или iPad. Процедурата е подобна на десктоп версията на сайта.
Как да изтрия Instagram сметката (завинаги)
Можете също да изтриете акаунта си напълноинстаграм. Това ще изтрие потребителския ви профил и всички свързани снимки и съобщения, но също така и вашето потребителско име. Тези действия не могат да бъдат отменени и няма да можете да възстановите акаунта си по-късно.
Ако сте уверени в решението си и наистинаАко искате да изтриете завинаги акаунта си в Instagram, горещо ви препоръчваме предварително да направите резервно копие на всички снимки и видеоклипове, в противен случай те ще бъдат изтрити завинаги без възможност за възстановяване.
- С помощта на уеб браузър отидете на Instagram.com с акаунта, който искате да изтриете
- След това отидете натовастраница за заявка за постоянно изтриване на акаунта.
- Попълнете формуляра и въведете паролата си, след което щракнете върху бутона “Изтриване на моя акаунт за постоянно”.
Този метод е неотменим и няматеЩе бъде възможно да отмените изтриването на акаунт в Instagram: всички снимки, съобщения, данни от профила ще бъдат изтрити, точно както потребителското име на акаунта – което означава, че всеки може да вземе вашето логин.
Както при временното изтриване,Приложението не може да направи това, така че използвайте браузъра на вашия компютър или смартфон. На телефона си просто отворете браузъра си, влезте в акаунта си и след това последвайте връзката по-горе. Процедурата не се различава от изтриването на акаунт чрез компютър.
Как да възстановите изтрит профил
Ако временно сте блокирали профила си вInstagram, тогава възстановяването му няма да е трудно. Просто отворете Instagram (или приложението, или уебсайта в браузъра на вашия смартфон или компютър) и въведете вашето потребителско име и парола. Това ще бъде достатъчно, за да възобновите активността на акаунта; не е необходимо допълнително потвърждение (включително имейл удостоверяване).
Но ако сте изтрили акаунта си за постоянно,както беше посочено по-рано, няма връщане назад. Всичко, което можете да направите – Започни отначало. Регистрирайте нов профил и измислете ново име на страница, ако някой е взел името, което сте използвали преди (няма да можете да го върнете дори чрез поддръжка).