Докато използвате приложения, вероятно сте попадали на изскачащи прозорци с молба да оцените приложението и
реклама
реклама
Вероятно вече сте затворили десетки, ако не и стотици такива прозорци. Те пречат само на използването на приложения. Колко пъти сте оценили приложението поради такава заявка? Може би нито един.
За щастие е възможно тези прозорци да се деактивират с молба да оцените приложението. По-долу ще ви кажем как да го направите.
Как да деактивирате оценките на приложението на iPhone и iPad
Функцията за пръв път се появи в бета версията на iOS 10.3, но никога не стигна до крайната версия. По-късно обаче Apple реши да го добави към iOS 11. В новите версии на iOS и iPadOS той също съществува.
реклама
реклама
- За да започнете, отворете приложениетонастройкина вашия iPhone или iPad.
- Превъртете надолу и изберете разделкачи магазинИApp магазин,
- Деактивирайте превключвателя доОценки и отзиви, По подразбиране тя ще бъде активирана.


Както можете да видите, всичко е много просто и бързо. Сега няма да видите изскачащи прозорци, които да ви помолят да оцените приложението.
Струва си да се отбележи, че деактивирането на функцията няма да бъде премахнатоабсолютно всички изскачащи прозорци от приложения. Освен това той е валиден само в наскоро актуализирани приложения. В по-старите приложения Windows все още може да се показва.
Първоначално Apple разрешаваше показването на такива прозорци.в приложения обратно в iOS 10.3 преди няколко години. С тяхна помощ беше възможно да се оценят приложенията по-бързо, отколкото чрез App Store. Разработчиците на приложения обаче използваха функцията неправилно и започнаха постоянно да показват прозорци. Беше толкова неудобно, че Apple актуализира политиката си само година по-късно.
Сега Apple препоръчва да не се показват прозорци спреценява твърде често. Освен това, разработчиците се съветват да дадат време на потребителите да проучат приложението, преди да видят заявка за оценка. По този начин потребителите често поставят реални оценки и оставят реални изображения.