Ако срещнете проблем, при който приложението замръзва по време на етапа на зареждане и статусът постоянно виси
1. Проверете дали са налични сървъри на Apple
Да, това се случва, отидете на специалната страница на Apple и се уверете, че всички услуги работят, включително App Store.
2. Рестартирайте
Най-популярното и ефективно решение – “Моля, изключете вашето устройство и го включете отново”
Задръжте бутона за захранване и след това плъзнете пръста си през текста “Изключване” Задръжте отново бутона за захранване, за да включите вашето iOS устройство.
След рестартиране на устройството състоянието трябва да се промени от “Изчакване” до “Зареждане”.
3. Изтеглете приложението отново


Ако рестартирането не помогна, намерете приложението в App Store и опитайте да го изтеглите отново.
4. Проверете Wi-Fi
Ако приложението не се зареди, може да има проблем с Wi-Fi. Опитайте да рестартирате рутера или да преминете към друга мрежа.
5. Излезте от App Store
Опитайте да излезете от App Store и да влезете отново. В App Store на страницатаселекция превъртете до дъното, за да излезете.
6. Нулирайте настройките
Ако всички горепосочени методи не помогнаха, тогаваМоже да се наложи да нулирате устройството си iOS. Това ще нулира App Store и може да помогне при решаването на проблема ви, като спрете замразеното изтегляне.
Отидете в секцията “Настройки” -> “Основни” -> “Нулиране” -> “Нулиране на всички настройки”


Това ще нулира всички настройки, но вашите данни ще останат.
След като направите това, рестартирайте устройството и опитайте да изтеглите приложението отново.
7. Премахнете приложението от настройките
Опитайте да изтриете приложението в секцията“Управление”. Намира се в“Настройки” -> “Основни” -> “Съхранение и iCloud”,


Докоснете блокираното приложение и го деинсталирайте.
След това направете хардуерно нулиране, като задържите бутона.у домаИМощност / сън,
8. Трудно нулиране
! Това е крайна мярка за нулиране на устройството до фабрично състояние.
Това означава, че ще загубите всичките си данни и настройки. Така че, преди да направите това, архивирайте чрез iTunes или iCloud.


След това отидете в секцията“Настройки” -> “Основни” -> “Нулиране” -> “Изтриване на съдържание и настройки”,