Jak omezit používání sociálních sítí na iPhone a iPad

Chcete trávit méně času na sociálních sítích? Nebo možná potřebujete omezit čas svého dítěte,

které utrácí na sociálních sítích? S novou funkcí Čas u obrazovky je to snazší než kdy předtím.

</ p>

Reklama

Reklama

Můžete například nastavit limit 15 minutden používání sociálních sítí, aby celý den nebyl bezduchým sledováním kanálů na Instagramu, Twitteru, VKontakte atd. Níže vám ukážeme, jak to udělat.

Váš iPhone nebo iPad musí používat iOS 12 nebo novější, protože dřívější verze systému tuto funkci nepodporují.

Jak omezit čas na sociálních sítíchiphone neboiPad

  1. Otevřete aplikaci Nastavení na iPhonu nebo iPadu.
  2. Vyberte sekci „Čas obrazovky“.
  3. Vyberte Program Limits.
  4. Klikněte na Přidat limit.
  5. Zde vyberte „Sociální sítě“ a poté klikněte na „Další“ v pravém horním rohu obrazovky.

Reklama

Reklama

  1. Nyní vyberte čas, který chcete nastavit jako limit, a klikněte na „Přidat“.

To je vše, nastavili jste limit pro používání sociálních sítí v tomto zařízení. Omezení ovlivní všechny aplikace sociálních sítí nainstalované v zařízení.

Až limit vyprší a budete používatkterékoli ze sociálních sítí se na obrazovce zobrazí zpráva, že jste dosáhli limitu. Můžete jej ignorovat kliknutím na možnost „Požádat o prodloužení časového limitu“ a zadáním hesla. V tomto případě se však ztratí celý význam funkce.

Screen Time je velmi užitečná funkcevám pomůže vyhnout se ztrátě času na sociálních médiích a jiných typech aplikací. Mějte však na paměti, že limit počítá také čas, který strávíte čtením článků nebo sledováním videí na sociálních sítích. V takovém případě můžete článek nebo video otevřít ve svém prohlížeči a nadále si je užívat.

Pomocí sociálních sítí můžete komunikovatpřátelé, dozvíte se nejnovější zprávy, sledujte, co se děje v životě vašich blízkých a mnoho dalšího. Spolu s tím však můžete narazit na falešné zprávy a provokace, které nestojí za ztrátu času a nervů.

Funkci Screen Time můžete kdykoli vypnout nebo jednoduše odstranit omezení používání programů návratem k nastavení.