Přestože iOS 11 přidává mnoho nových funkcí a vylepšení, není zpočátku dokonalý a vyžaduje
Mezi časté chyby, které jsou zaznamenánymezi uživatele patří nemožnost připojení k síti, upozornění na špatné heslo, když je definitivně správné, nemožnost změnit jakákoli nastavení v nabídce Wi-Fi, opakované resetování připojení nebo neuvěřitelně pomalé rychlosti.
Reklama
Reklama
Vynucený restart


Je Force Restart. Připomeňme, že na všech smartphonech až do iPhone 6s včetně toho lze dosáhnout současným podržením tlačítka napájení a tlačítka Domů po dobu 10 sekund. U iPhone 7 a 7 Plus se „Domů“ stalo dotykovým, takže je třeba místo toho podržet klávesu pro snížení hlasitosti. Po restartu zařízení problémy s Wi-Fi obvykle zmizí.
Zapomeňte na síť a znovu se k ní připojte
Pokud používáte obvyklou síť Wi-Fi (napříkladdoma nebo v práci), zkuste vybrat požadovanou Wi-Fi v nabídce nastavení Wi-Fi, otevřete další nastavení a vyberte „Zapomenout na tuto síť“. Poté se znovu připojte. Pokud je síť chráněna heslem, budete ji muset znovu zadat.
Reklama
Reklama
Vypněte VPN
Pokud používáte VPN, zkuste tuto funkci dočasně deaktivovat a zjistěte, zda to nevyřeší váš problém s Wi-Fi.
Vypněte Wi-Fi pro geolokaci


Chcete-li to provést, v nastavení vyberte „Soukromí“ > "Polohové služby" > „Systémové služby“ a deaktivujte položku „Sítě Wi-Fi“. Restartujte zařízení.
Deaktivace funkce Wi-Fi Assist
Wi-Fi Assist byl představen v iOS 10a je to docela zajímavý nástroj. Po aktivaci porovnává rychlost aktuální Wi-Fi sítě a připojení přes 3G nebo LTE. Pokud je signál Wi-Fi příliš slabý nebo rychlost příliš nízká, systém vás automaticky přepne na mobilní síť. Zkuste tuto funkci deaktivovat: nachází se v nastavení v nabídce „Mobilní“ pod seznamem spotřeby provozu různými programy a položkou „Odstraněné aplikace“.
Obnovte nastavení sítě


Poměrně náročná metoda, kterou bychom vám rádi řeklidoporučuje se nechat to jako poslední možnost, pokud jiné metody nepomohly. V nabídce nastavení musíte vybrat „Obecné“ > „Resetovat“ > "Obnovit nastavení sítě." Poté zařízení zapomene všechna hesla a známé sítě, nastavení mobilní sítě a dříve použitá nastavení VPN a APN.