Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή για πρώτη φορά, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για αυτό με
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ευτυχώς, η Apple έχει μια λειτουργία εξουσιοδότησης μεχρησιμοποιώντας την Apple. Αυτός είναι ένας νέος τρόπος σύνδεσης σε ιστότοπους και εφαρμογές, με τις οποίες δεν χρειάζεται να δημιουργείτε νέο λογαριασμό κάθε φορά. Επιπλέον, αυτή η μέθοδος είναι επίσης ασφαλέστερη.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στον τρόπο χρήσης και διαχείρισης της εξουσιοδότησης της Apple.
Σχετικά με τη σύνδεση με την Apple
- Το Apple ID σας πρέπει να έχει ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.
- Το ICloud πρέπει να χρησιμοποιεί το ίδιο Apple ID με τη συσκευή.
- Πρέπει να είστε άνω των 13 ετών. Η ηλικία μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα.
- Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα σε εφαρμογές, πρέπει να έχετε iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6, macOS Catalina 10.15 ή tvOS 13 ή μεταγενέστερη έκδοση.
- Η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες πλατφόρμες όπως το Android και τα Windows, καθώς και σε άλλα προγράμματα περιήγησης, όχι μόνο στο Safari.
Εάν συνδεθείτε με την Apple, οι ιστότοποι καιΟι εφαρμογές θα μπορούν να ζητούν μόνο το όνομα και το γραμματοκιβώτιό σας για τη δημιουργία λογαριασμού. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε τα εισερχόμενα του Apple ID σας. Εάν δεν το αποκρύψετε, θα είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο ή στην εφαρμογή και μπορείτε να το αναγνωρίσετε.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εάν κρύψετε το συρτάρι, aτυχαία, θα το δει ο ιστότοπος / η εφαρμογή. Όλα τα εισερχόμενα email θα προωθηθούν στη διεύθυνσή σας, ώστε να μπορείτε να λάβετε όλες τις πληροφορίες χωρίς να αποκαλύψετε το email σας.
Εδώ γράφει η ίδια η Apple:
Δεν εξετάζουμε ή επεξεργαζόμαστε περιεχόμενοτα e-mail σας, εκτός από το spam. Όλα τα email διαγράφονται από τους διακομιστές μας αφού παραδοθούν σε εσάς. Αυτό συμβαίνει συνήθως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Μπορείτε να αποκαλύψετε τη διεύθυνσή σας, να την αλλάξετε κ.λπ. ανά πάσα στιγμή. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τρόπος χρήσης Σύνδεση με την Apple
Ορισμένες εφαρμογές και ιστότοποι ορίζουν Σύνδεση με την Apple ή "Συνέχεια με την Apple" ως επιλογές εξουσιοδότησης.


Εάν η εφαρμογή διαθέτει σύνδεση με την Apple, επιλέξτε την και, στη συνέχεια, επιλέξτε εάν θα αποκαλύψετε ή θα αποκρύψετε το email Στη συνέχεια, συνδεθείτε με Touch ID, Face ID ή τον κωδικό πρόσβασης Apple ID.


Οι εφαρμογές Mac λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Απλώς πρέπει να επιλέξετε Σύνδεση με την Apple, να ρυθμίσετε το γραμματοκιβώτιό σας και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε με τον κωδικό πρόσβασης Apple ID.


Η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιστότοπους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, αλλά η μέθοδος μπορεί να διαφέρει από τοποθεσία σε τοποθεσία.
Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε Mac με Safari, ενδέχεται να δείτε το ακόλουθο μήνυμα:


Κάνοντας κλικ στο "Συνέχεια" μπορείτε να χρησιμοποιήσετεάλλο Apple ID και μοιραστείτε ή αποκρύψτε τα εισερχόμενά σας. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στην επιλογή Συνέχεια με κωδικό πρόσβασης, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID και τελειώσατε.
Στο Firefox ή στο Chrome, πρέπει απλώς να εισαγάγετε το Apple ID σας. Μετά από αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε το γραμματοκιβώτιό σας.
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Όταν επιστρέψετε ξανά στον ιστότοπο, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Συνέχεια με την Apple και να συνδεθείτε με το Apple ID σας.
Διαχείριση ιστότοπου και εφαρμογών
Μπορείτε να προβάλετε ιστότοπους και εφαρμογές που χρησιμοποιούν Σύνδεση με Apple στις συσκευές σας και στον ιστότοπο. Εδώ μπορείτε επίσης να αλλάξετε ορισμένες ρυθμίσεις.


IOS
- Ανοίξτε την εφαρμογήΡυθμίσειςκαι, στη συνέχεια, επιλέξτετο όνομά σας.
- Κλικκωδικός πρόσβασης και ασφάλεια.
- Εδώ μπορείτε να δείτεΕφαρμογές που χρησιμοποιούνApple ID.
Σε Mac
- Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος μέσω της γραμμής μενού.
- Επιλέξτε το δικό σαςApple ID.
- Διαλέγωκωδικός πρόσβασης και ασφάλειαΑριστερά.
- Κάντε κλικΕπεξεργασία.
Ιστός–ιστοσελίδα
- Μεταβείτε στον ιστότοπο της Apple ID.
- Μεταβείτε με κύλιση στην ενότηταΑσφάλεια.
- Στο τμήμαΕφαρμογές και ιστότοποι που χρησιμοποιούνApple IDΔιαλέγωΟδηγήστε.


Η σύνδεση με την Apple είναι πολύ χρήσιμη αν δεν θέλετε να αποκαλύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Τώρα ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε.