Πώς να περιορίσετε τη χρήση των κοινωνικών δικτύων σε iPhone και iPad

Θέλετε να περνάτε λιγότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Με τη νέα λειτουργία Screen Time, είναι πιο εύκολο από ποτέ να κάνετε ακριβώς αυτό.

</ p>

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ένα όριο 15 λεπτώνμια μέρα για τη χρήση κοινωνικών δικτύων, ώστε να μην περνούν όλη την ημέρα χωρίς να παρακολουθούν ανεπιθύμητα ροές στο Instagram, το Twitter, το VKontakte κ.λπ. Παρακάτω θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό.

Το iPhone ή το iPad σας πρέπει να εκτελεί iOS 12 ή μεταγενέστερη έκδοση, καθώς οι προηγούμενες εκδόσεις του συστήματος δεν υποστηρίζουν τη λειτουργία.

Πώς να περιορίσετε το χρόνο κοινωνικών μέσωνiphone ήiPad

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας.
  2. Επιλέξτε την ενότητα "Ώρα οθόνης".
  3. Επιλέξτε Όρια προγράμματος.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη ορίου.
  5. Εδώ, επιλέξτε "Κοινωνικό" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Επόμενο" στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Διαφήμιση

Διαφήμιση

  1. Τώρα επιλέξτε την ώρα που θέλετε να ορίσετε ως όριο και κάντε κλικ στο "Προσθήκη".

Αυτό είναι όλο, έχετε ορίσει ένα όριο στη χρήση κοινωνικών δικτύων σε αυτήν τη συσκευή. Ο περιορισμός θα επηρεάσει όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή.

Όταν λήξει το όριο, και θα χρησιμοποιήσετεοποιοδήποτε από τα κοινωνικά δίκτυα, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη που δηλώνει ότι έχετε φτάσει το όριο. Μπορείτε να το αγνοήσετε κάνοντας κλικ στην επιλογή "Ζητήστε να επεκτείνετε το χρονικό όριο" και μετά εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, χάνεται όλη η έννοια της συνάρτησης.

Το Screen Time είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό πουσάς βοηθά να αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου στα κοινωνικά μέσα και σε άλλους τύπους εφαρμογών. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το όριο μετρά επίσης τον χρόνο που αφιερώνετε διαβάζοντας άρθρα ή παρακολουθείτε βίντεο σε κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ανοίξετε το άρθρο ή το βίντεο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και να συνεχίσετε να το απολαμβάνετε.

Χρησιμοποιώντας κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μεφίλοι, μάθετε τα τελευταία νέα, παρακολουθήστε τι συμβαίνει στη ζωή των αγαπημένων σας και πολλά άλλα. Ωστόσο, μαζί με αυτό, μπορείτε να σκοντάψετε σε ψεύτικες ειδήσεις και προκλήσεις, οι οποίες δεν αξίζουν να χάνετε χρόνο και νεύρα.

Μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Time Screen ή απλώς να καταργήσετε τα όρια στη χρήση προγραμμάτων επιστρέφοντας στις ρυθμίσεις.