Με την κυκλοφορία του macOS Catalina 10.15.5, η Apple παρουσίασε μια νέα λειτουργία υγείας μπαταρίας για το macOS. Παρόμοιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν 5 MacBooksχρόνια ή και περισσότερο. Τις περισσότερες φορές, η μπαταρία MacBook είναι η πρώτη που πεθαίνει. Αν και μπορεί να αντικατασταθεί, είναι αρκετά ακριβό. Η νέα λειτουργία υγείας μπαταρίας πρέπει να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του MacBook σας.
Πώς λειτουργεί η διαχείριση της υγείας της μπαταρίας στο macOS Catalina;
Η συνάρτηση αναλύει πώς χρησιμοποιείτε τη δική σαςMacBook και πώς το φορτίζετε. Δεν θα αφήσει τον φορητό υπολογιστή να φορτίσει 100% όταν δεν χρειάζεται. Εάν η μπαταρία είναι πάντα φορτισμένη στο 100% και ο φορητός υπολογιστής είναι πάντα συνδεδεμένος σε πηγή ενέργειας, θα επηρεάσει αρνητικά την μπαταρία. Πολλοί κάτοχοι MacBook τα διατηρούν πάντα συνδεδεμένα, κάτι που είναι λάθος. Η νέα λειτουργία προστατεύει την μπαταρία από φθορά.
Ωστόσο, η λειτουργία δεν θα απαγορεύσει το φορητό υπολογιστήχρέωση έως 100%. Θα αναλύσει πώς το χρησιμοποιείτε και στη συνέχεια θα προσαρμόσει τη φόρτιση στο πρόγραμμά σας. Εάν έχετε ένα άστατο πρόγραμμα και βιάζεστε πάντα, τότε είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, επειδή δεν θα είναι πολύ χρήσιμη. Ωστόσο, εάν δεν αποσυνδέσετε ποτέ τον φορητό υπολογιστή σας από την πηγή τροφοδοσίας, αυτή η δυνατότητα είναι απαραίτητη.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Υποστηριζόμενα MacBooks
Όλα τα μοντέλα MacBook και MacBook Pro με θύρες Thunderbolt 3 (2016 και νεότερα) υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία. Δεν θα το βρείτε σε παλαιότερα μοντέλα.
Η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και τίθεται σε ισχύ μόλις εγκατασταθεί το macOS 10.15.5. Εάν αγοράζετε ένα νέο MacBook με macOS Catalina 10.15.5, τότε πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μόνοι σας.
Πώς να απενεργοποιήσετε τη διαχείριση της υγείας της μπαταρίας σεMacbook
Βήμα 1: Παω σεΡυθμίσεις συστήματος > Εξοικονόμησης ενέργειαςστο MacBook σας με macOS Catalina 10.15.5.
Βήμα 2: Επιλέξτε μια επιλογήΚατάσταση μπαταρίαςστο κάτω μέρος του παραθύρου.


Βήμα 3: Στο παράθυρο που ανοίγει, θα υπάρχει μια επιλογή απενεργοποίησης της λειτουργίας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τη δράση σας.