Παρά τις προσπάθειες του Facebook να αποθαρρύνει τη μόνιμη διαγραφή οποιουδήποτε λογαριασμού χρήστη,
- Πώς να διαγράψετε οριστικά μια σελίδα στο Facebook
- Πώς να διαγράψετε προσωρινά τον λογαριασμό σας στο Facebook (απενεργοποίηση)
- Πώς να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Facebook από το τηλέφωνό σας
Η απενεργοποίηση λογαριασμού σημαίνει τα περισσότεραΟι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο προφίλ σας στο Facebook θα διαγραφούν προσωρινά, ωστόσο μπορείτε να επαναφέρετε αυτά τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή. Οι πληροφορίες προφίλ, οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις θα παραμείνουν στο Facebook σας, ενώ θα είναι αόρατες για άλλους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων φίλων.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η διαγραφή ενός λογαριασμού σημαίνει πλήρη εξαφάνισηαυτές τις πληροφορίες. Αυτή είναι μια πολύ πιο ασφαλής και πιο αποτελεσματική μέθοδος κατάργησης της σελίδας σας στο Facebook από το World Wide Web, αλλά και η πιο ριζοσπαστική. Εάν αποφασίσετε ποτέ να χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ από το μηδέν - προσθέστε ξανά αναρτήσεις και φωτογραφίες, αναζητήστε φίλους και κάντε ρυθμίσεις.
Πώς να διαγράψετε οριστικά μια σελίδα στο Facebook
Προτού διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook, πρέπει:
- Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στο Facebook με το λογαριασμό σας, μεταβείτε στο μενού "Οι πληροφορίες σας στο Facebook" και κάντε κλικ στο "Προβολή" στην ενότητα "Λήψη πληροφοριών".Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή "Δημιουργία αρχείου" για να σας επιτρέψει να ανακτήσετε τα δεδομένα σας, εάν είναι απαραίτητο, αφού διαγράψετε τον λογαριασμό σαςστο Facebook.




- Καταλάβετε ότι ακόμη και μετά από μόνιμη διαγραφήΤα ίχνη του λογαριασμού Facebook της παρουσίας σας σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο δεν θα εξαφανιστούν πουθενά. Για παράδειγμα, τα ιδιωτικά μηνύματα που στέλνετε δεν θα εξαφανιστούν, καθώς αποθηκεύονται όχι μόνο στο Facebook σας, αλλά και στο προφίλ του παραλήπτη.
- Τέλος, μπορεί να διαγραφεί εντελώς ένα προφίλ Facebookδιαρκεί έως και 90 ημέρες μετά τη δημιουργία του αιτήματος. Όλα τα δεδομένα σας θα γίνουν προσβάσιμα αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης, αλλά θα συνεχίσουν να παραμένουν στους διακομιστές του Facebook για μια ορισμένη περίοδο εκκαθάρισης.
Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, επισκεφθείτε την ειδική σελίδα σε αυτόν τον σύνδεσμο.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πριν διαγράψετε οριστικά το Facebook, θα σας ζητηθεί:
- απενεργοποιήστε τον λογαριασμό Facebook Messenger
- αποθηκεύστε όλες τις πληροφορίες σας στον υπολογιστή σας (φωτογραφίες, δημοσιεύσεις και άλλο περιεχόμενο)
- επανεκχώρηση διαχειριστών σε σελίδες (δημοσίευση) όπου είστε διαχειριστής
- ρυθμίστε δικαιώματα για όλες τις εφαρμογές σας στο Facebook.
Αυτά είναι προαιρετικά βήματα, εάν τελικά αποφασίσατε να διαγράψετε οριστικά τη σελίδα Facebook, κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή λογαριασμού“.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πώς να διαγράψετε προσωρινά τον λογαριασμό σας στο Facebook (απενεργοποίηση)
Εάν πιστεύετε ότι η πλήρης διαγραφή του λογαριασμού σας είναι πολύ δραστική,Αυτή είναι μια απλούστερη και πολύ λιγότερο επικίνδυνη διαδικασία.Μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας, μεταβείτε στην ενότητα "Οι πληροφορίες σας στο Facebook" και κάντε κλικ δίπλα στην επιλογή "Απενεργοποίηση και διαγραφή"Κοίτα“.
Διαφήμιση
Διαφήμιση




Από εδώ, επιλέξτε "Απενεργοποίηση λογαριασμού" και μετά “Συνεχίστε με την αποσύνδεση του λογαριασμού σας“. Θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό Facebook που θέλετε να απενεργοποιήσετε.


Το επόμενο βήμα θα πρέπει να συμπληρωθείένα μικρό ερωτηματολόγιο, που υποδεικνύει τον λόγο για την προσωρινή διαγραφή της σελίδας του Facebook, επίσης εάν είστε διαχειριστής δημοσίων, θα σας ζητηθεί να αναθέσετε ξανά τους διαχειριστές σε αυτούς, προκειμένου οι σελίδες να παραμείνουν ενεργές. Εδώ μπορείτε επίσης να διαγράψετε όλες τις εφαρμογές που δημιουργήσατε προηγουμένως, να εξαιρεθείτε από μελλοντικές ειδοποιήσεις μέσω email και τη χρήση του Facebook Messenger.
Μετά από αυτό, μπορείτε να πατήσετε το “Απενεργοποίηση”.

Στο μέλλον, ένας απενεργοποιημένος λογαριασμός μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή, κατόπιν αιτήματος σας
Πώς να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Facebook από το τηλέφωνό σας
Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή για κατάργησηFacebook, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να περάσετε από το πρόγραμμα περιήγησης της συσκευής iPhone ή Android και να επαναλάβετε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Facebook για κινητά. Για να καταργήσετε το Facebook από το τηλέφωνό σας, ακολουθήστε τις οδηγίες μας:
- Στην εφαρμογή Facebook, πατήστε στο μενού στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, στο κάτω μέρος του μενού, αναπτύξτε την ενότητα “Ρυθμίσεις & Απόρρητο” και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.


- Στις ρυθμίσεις, κάντε κύλιση περίπου στα μισά στην ενότητα “Οι πληροφορίες σας στο Facebook“. Εδώ ας πάμε στην ενότητα “Διαχείριση λογαριασμών“.


- Πατήστε “Απενεργοποίηση και αφαίρεση” Καιστην επόμενη οθόνη, επιλέξτε την επιθυμητή μέθοδο διαγραφής ή “Απενεργοποίηση λογαριασμού” – πρόκειται για προσωρινή διαγραφή μιας σελίδας στο Facebook ή “Διαγραφή λογαριασμού” – κατά συνέπεια, διαγράφοντας οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Συνέχεια με … λογαριασμός”.




Ελπίζουμε ότι το άρθρο μας βοήθησε στη διαγραφή του λογαριασμού σας στοκοινωνικό δίκτυο Facebook. Με την πάροδο του χρόνου, ορισμένα στοιχεία μενού στο Facebook ενδέχεται να αλλάξουν, οπότε αν δεν μπορούσατε να διαγράψετε τη σελίδα σας στο Facebook, γράψτε για αυτό στα σχόλια.