Nälkäinen poro Svalbardissa alkoi syödä merilevää ilmastonmuutoksen vuoksi

Svalbardin saaristossa asuu vähintään 2 000 poroa. Tänä talvena noin 30% väestöstä - "jopa 700 kappaletta -

laiduntaa jatkuvasti rannalla, syö merilevää. Lisäksi levät itse eivät ole kovin suuria kaloreita ja aiheuttavat ripulia eläimissä.

”He kulkevat edestakaisin rannikon ja useiden jäävapaiden kasvillisuusalueiden välillä joka päivä. Heidän on yhdistettävä mahdollinen ruoka selviytyäkseen. ”

Braid Bremset, biologi Norjan tiede- ja teknologiayliopistossa.

Tutkijat huomauttavat, että peuroja ei käytännössä oleyrittää kävellä jään yli saarten välillä ja vain kävellä rannalla etsimällä ruokaa. Tästä huolimatta pyrkimys mukauttaa eläimiä uusiin sääolosuhteisiin, kun Arctic lämpenee kolme kertaa nopeammin kuin muualla maailmassa, on todennäköisempää, että tutkijat uskovat.

incut

Aikuisten porojen keskimääräinen paino on nyt 48 kg - tämä on 20 kg vähemmän kuin ideaalisesti, ja 7 vähemmän kuin 2000-luvun alussa.