Iako iOS 11 dodaje mnogo novih značajki i poboljšanja, isprva nije savršen i zahtijeva
Među uobičajenim pogreškama koje su zabilježenekorisnika, uključuju nemogućnost povezivanja na mrežu, obavještavanje o pogrešnoj lozinci kada je definitivno točna, nemogućnost promjene bilo koje postavke u Wi-Fi izborniku, opetovano resetiranje veze ili nevjerojatno male brzine.
oglas
oglas
Prisilno ponovno pokretanje


Ona je Force Restart. Podsjetimo da se na svim pametnim telefonima do i uključujući iPhone 6s to može postići držanjem tipke za uključivanje i tipke Home 10 sekundi. Na iPhoneu 7 i 7 Plus "Home" je postao dodir, pa umjesto njega trebate pritisnuti tipku za smanjivanje glasnoće. Nakon ponovnog pokretanja uređaja problemi s Wi-Fi-om obično nestaju.
Zaboravite na mrežu i ponovno se povežite s njom
Ako koristite poznati Wi-Fi (npr.kod kuće ili na poslu), pokušajte u izborniku postavki Wi-Fi odabrati potreban Wi-Fi, otvorite dodatne postavke i odaberite "Zaboravi ovu mrežu". Nakon toga se ponovo spojite. Ako je mreža zaštićena lozinkom, morat ćete je ponovo unijeti.
oglas
oglas
Isključite VPN
Ako koristite VPN, pokušajte privremeno onemogućiti ovu značajku i provjerite rješava li to vaš Wi-Fi problem.
Isključite Wi-Fi za geolokaciju


Da biste to učinili, u postavkama odaberite “Privatnost” > "Usluge lokacije" > “Usluge sustava” i deaktivirajte stavku “Wi-Fi mreže”. Ponovno pokrenite uređaj.
Onemogući "Wi-Fi pomoć"
Wi-Fi Assist predstavljen je u iOS-u 10i prilično je zanimljiv alat. Nakon što se aktivira, uspoređuje brzinu trenutne Wi-Fi mreže i veze putem 3G ili LTE. Ako je Wi-Fi signal preslab ili je brzina prespora, sustav će vas automatski prebaciti na korištenje mobilne mreže. Pokušajte onemogućiti ovu značajku: nalazi se u postavkama u izborniku "Mobilna mreža" ispod popisa potrošnje prometa od strane raznih programa i stavke "Izbrisane aplikacije".
Poništite mrežne postavke


Prilično teška metoda koju bismo vam htjeli rećipreporuča se ostaviti ga kao posljednje sredstvo ako druge metode ne pomognu. Morate odabrati “Općenito” u izborniku postavki > “Reset” > "Poništi mrežne postavke." Nakon toga, uređaj će zaboraviti sve lozinke i poznate mreže, postavke mobilne mreže i prethodno korištene VPN i APN postavke.