Kako onemogućiti prikaz statusa aktivnosti na Instagramu

Već smo vam rekli da Instagram sada omogućuje vašim prijateljima da vide da ste na mreži i da koristite

primjena. Logično je da to ne žele svi pokazati. Srećom, uklanjanje statusa je vrlo jednostavno.

Podsjetimo da je ta značajka najavljena u četvrtak,i jučer dodali u samu prijavu. Zahvaljujući njemu, ljudima koji su sada na mreži i koriste Instagram aplikaciju, uz sliku profila pojavljuje se primjetna zelena točka. Imajte na umu da će ga moći vidjeti samo oni s kojima ste uzajamno pretplaćeni ili korisnici s kojima ste već dopisivali.

Da biste spriječili da Instagram prikazuje jeste li na mreži ili ne, morate otvoriti postavke aplikacije i u odjeljkuPrivatnost i sigurnostodaberite stavkuStatus mreže, Na stranici koja se otvori postavite klizač s lijeve strane. Gotovo, sada nitko neće vidjeti da prelistavate feed, a da ne odgovarate na komentare!

Važno je napomenuti da ako onemogućite ovu značajku, nećete moći vidjeti status drugih korisnika – čak i one s omogućenim zaslonom.

Instagram se u posljednje vrijeme dosta okrećepažnja na privatnost. Dakle, u četvrtak su programeri započeli testiranje značajke koja vlasnicima računa omogućuje brisanje pretplatnika. Ovo je manje radikalna mjera od blokiranja korisnika, a korisnici koje obrišete mogu se prijaviti u bilo kojem trenutku. Ovo je sjajan izlaz za one koji su zabrinuti zbog velikog broja neaktivnih pretplatnika, blokiranje koje može dovesti do zabrane sjene.