Rejtettük a felhasználók listáját a Windows 8, 10 lezárási képernyőjén

A Windows 8 és Windows 10 zárolási képernyőjének egyik funkciója az összes felhasználói fiók listája

számítógép.De mi van akkor, ha létrehozott egy fiókot egy szolgáltatás futtatásához vagy egy titkos rendszergazdai fiókot, és nem szeretné, hogy mindenki lássa a lezárási képernyőn? A rendszerleíró adatbázis beállításainak szerkesztésével elrejthet néhány felhasználót, akik a lezárási képernyőn jelennek meg.

Először nyissa meg a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt a gombra kattintvaRajtparancs beírásávalregedit, és nyomja megbelép. Menj ideHKEY_LOCAL_MACHINES>Microsoft>Windows NT>Jelenlegi verzió>Winlogon. Ezután létre kell hoznia egy új partíciót. Kattintson a jobb gombbal a Winlogon kulcsra, válassza az Új, majd a Partíció menüpontot. Nevezd el Specialaccountsés nyomja megbelép.

hirdetés

hirdetés

Hozzon létre egy új részt a Regeditben

A létrehozott SpecialAccounts részben hozzon létre egy másikat, és nevezze el Felhasználók névsora.

Most meg kell adnia a hitelesítő adatok neveitAz elrejteni kívánt bejegyzések. Kattintson a jobb gombbal a UserList elemre, válassza az Új lehetőséget, majd a DWORD paramétert (32 bit). Ennek a paraméternek a neve meg kell egyeznie a rejteni kívánt fiók nevével.


Ha kijelentkezik, felhasználói fiókja többé nem lesz látható. A folyamat megfordítható, ha egyszerűen eltávolítja ezt a duplaszó-értéket.