A legtöbb felhasználó végiglapozza Facebook hírfolyamát, amikor nincs más dolga. Azonban nem mindig
hirdetés
1. Kapcsolja ki a film automatikus lejátszását
Videók megtekintése a Facebook hírfolyamban -a közösségi hálózatok felhasználóinak fő szórakozása. A videókat azonban nem mindig lehet megállás nélkül nézni: a tarifacsomagban lévő internetcsomag gyorsan elfogyott, az ingyenes Wi-Fi pedig nem található.
A Facebook bevezetett egy funkciót“Automatikus lejátszás” videót a hírfolyamban és cikkekben, ami nem mindig megfelelő, és pazarolja a forgalmat. Nem könnyű letiltani ezt a funkciót a Facebook alkalmazásban, ezért a következőképpen teheti meg.
- Kattintson a “További” és válassza a “Beállítások” lehetőséget.
- A legördülő menüből válassza a “Fiókbeállítások” lehetőséget.
- Várja meg, amíg a weboldal betöltődik. A listából válassza a “Videó és fotó” lehetőséget.
- A “Videobeállítások” válassza az “Automatikus indítás” lehetőséget.


hirdetés
hirdetés


- Kattintson a “Videó automatikus lejátszásának kikapcsolása” elemre.
2. Jelszó használata a hitelesítéshez a Facebookon
Ha nem vagy mindig bejelentkezve a Facebookra, van egy egyszerűbb módja is ennek – 4 számjegyű jelszó használatával.
Időnként megjelenik egy üzenet arról, hogy ezt a funkciót bejelentkezési ablakba illesztették-e.


Az opció engedélyezéséhez kattintson a “További” és válassza a “Kilépés” lehetőséget.
Megjelenik előtted egy ablak az Ön fényképévelprofil. Kattintson a fogaskerék ikonra, és válassza a “Jelszó hozzáadása” lehetőséget. Találjon ki egy 4 jegyű számot, és írja be a mezőbe. Menjen vissza, és kattintson a profilfotójára, az alkalmazás megkéri, hogy adjon meg egy 4 számjegyű jelszót.
3. Linkek és érdekes publikációk mentése
A Facebook rendelkezik egy beépített eszközzel a könyvjelzők hozzáadásához. Az összes legérdekesebbet elmentheti a Facebook oldalain, majd visszatérhet az érdekes cikkekhez.
Ha bármilyen hírt lát a hírfolyamban, kattintson a gombrajelölje be az oldalsó jelölőnégyzetet, és válassza a “Link mentése” lehetőséget. Amikor pedig meglátogat egy weboldalt az alkalmazásban, kattintson a “Mentés” az oldal tetején.


A mentett hírek és linkek eléréséhez kattintson a “További” és válassza a “Mentett” lehetőséget.
4. Optimalizálja a Facebook alkalmazást az alacsonyabb energiafogyasztás érdekében
A Facebook alkalmazás az iPhone készüléken nagyon sok akkumulátort fogyaszt.
Állítsa be az alkalmazást a telefon akkumulátorfogyasztásának minimalizálása érdekében.
-
Kapcsolja ki a telefonos alkalmazás „Tartalomfrissítés” funkcióját


Nyissa meg a „Beállítások”, válassza a „Tartalomfrissítés” lehetőséget, és kapcsolja ki a Facebook melletti kapcsolót. Ezzel kíméli az akkumulátort, és megakadályozza, hogy az alkalmazás a háttérben fusson.
-
A földrajzi helyzet letiltása a Facebook alkalmazás számára
Kapcsolja ki a Facebook földrajzi helyzetét, így az alkalmazás nem kéri az Ön tartózkodási helyét a háttérben.


A "Beállítások" menüben lépjen a "Bizalmasság" elemre, majd válassza a "Helymeghatározási szolgáltatások" lehetőséget. Keresse meg a Facebook alkalmazást, és válassza a Soha lehetőséget.
hirdetés
hirdetés
-
Változtasson az iPhone tárhelyén a Facebook alkalmazás számára
Idővel a Facebook alkalmazás kezd sok helyet elfoglalni a telefonon. Ennek ellenőrzéséhez nyissa meg a Beállításokat, válassza az Általános, majd a Tárhely és iCloud lehetőséget. Kattintson a Kezelés elemre.


Keresse meg a Facebook alkalmazást a listában, és válassza ki. Látni fogja, mennyi helyet foglal el az alkalmazás. Ha egy alkalmazás túl sok helyet foglal, távolítsa el, majd telepítse újra.
6. Ki láthatja az üzenetét a hírcsatornában
Ha nem szeretne más felhasználókatLátta az üzeneteit a hírfolyamban vagy más információban, lépjen a kívánt személy profiljára, kattintson az „Ismerősök” gombra, és válassza a menü „Barátlista szerkesztése” elemét. Jelölje be az „Ismerős” négyzetet.
Ismételje meg azokat az emberek profiljait, akikkel nem akarja megosztani híreit.
Nyissa meg a „Továbbiak” lehetőséget, koppintson a „Beállítások”, majd a „Fiókbeállítások” elemre.

Kattintson az „Adatvédelem”, „Ki láthatja a jövőben a bejegyzéseit?” elemre, válassza a „Az ismerősökön kívüli barátok” lehetőséget.
7. Az értesítések elrejtése a hírfolyamban
A Facebook alkalmazás egyik kényelmes funkciója az „Értesítések” menüben található elem, amelyen az összes frissítés megjelenik. De még ott is nagyon könnyű összetéveszteni.
hirdetés
hirdetés
Lépjen az „Értesítések” menübe, csúsztassa a híreket balra: „Elrejtheti” az értesítést, vagy koppinthat a „Továbbiak” lehetőségre. A „Továbbiak” részben letilthatja az értesítéseket egy adott oldalról, csoportokról stb.

