
15. maijā WhatsApp Messenger ieviesa jaunu privātuma politiku un draudēja ieviest pasākumus pret
Ko tas nozīmē
Sākotnēji WhatsApp to teica laika gaitābloķēs to lietotāju kontus, kuri līgumā neatzīmē izvēles rūtiņu. Vēlāk viņi pārdomāja un solīja ierobežot šādu kontu funkcionalitāti. Taču tagad WhatsApp pārstāvji paziņojuši, ka neko neierobežos.
“Ņemot vērā nesen notikušās diskusijas ar dažādāmiestādēm un privātuma ekspertiem, mēs vēlamies skaidri pateikt, ka neierobežosim WhatsApp darbības funkcionalitāti tiem, kuri vēl nav pieņēmuši atjauninājumu,” teikts WhatsApp paziņojumā.
Tiek atzīmēts, ka šis plāns tiek atliktsUz nenoteiktu laiku. Vienlaikus lietotājiem turpinās sūtīt paziņojumus ar lūgumu piekrist jaunajiem noteikumiem. Taču lielākā daļa lietotāju jau ir pieņēmuši noteikumus.
“Mēs turpināsim jums ik pa laikam atgādinātlietotājiem un ļauj viņiem pieņemt atjauninājumu, tostarp tad, kad viņi izvēlas izmantot atbilstošas papildu funkcijas, piemēram, sazināties ar uzņēmumu, ko atbalsta Facebook. Mēs ceram, ka šī pieeja stiprinās izvēles iespējas, kas visiem lietotājiem ir par to, vai viņi vēlas mijiedarboties ar uzņēmumu,” uzsver WhatsApp.
Atgādināsim, ka politikas īstenošana radīja neskaidrībasun radīja bažas, ka WhatsApp sāks kopīgot vairāk savu lietotāju personas datu ar Facebook. WhatsApp uzsver, ka tas tā nav — politikas atjauninājums attiecas uz ziņojumiem, kas tiek nosūtīti uzņēmumiem, izmantojot WhatsApp un kas var tikt saglabāti Facebook serveros.
</ p>