Instagram – is een geweldig sociaal netwerk voor het delen van foto's en video's, en nu is daar Instagram aan toegevoegd
Als je besluit dat je Instagram niet meer wilt gebruiken of als je geen specifiek account meer nodig hebt, kun je je pagina altijd verwijderen. Er zijn twee opties:
- Tijdelijk afsluiten (met de mogelijkheid om uw pagina op elk gewenst moment opnieuw te activeren).
- Verwijder een pagina definitief met het verlies van alle foto's en berichten.
Hoe Instagram account uit te schakelen (tijdelijke methode)
Je kunt je Instagram-account tijdelijk uitschakelen, zodat niemand je profiel kan zien. In dit geval kunt u terugkeren door al uw foto's en privéberichten op te slaan.
- Open uw webbrowser en ga naar Instagram.com en log in op het account dat u wilt deactiveren
- Klik op uw profiel en selecteer vervolgens “Profiel bewerken”
- Let op de profielbewerkingspagina op de link “Mijn account tijdelijk blokkeren” in de benedenhoek van de pagina en klik erop
- Selecteer de reden waarom je je Instagram-account tijdelijk wilt uitschakelen, bevestig je acties door je wachtwoord in te voeren en klik op de knop ‘Je account tijdelijk blokkeren’.
Deze optie is geschikt voor degenen die een pauze willen nemen en vervolgens hun account willen herstellen zonder hun abonnees te verliezen en alle materialen op te slaan.
Op dit moment is de Instagram-app voor iOS dat nietondersteunt de mogelijkheid om rechtstreeks te verwijderen, maar u kunt de bovenstaande link openen in Safari, Chrome of een andere browser van uw iPhone of iPad. De procedure is vergelijkbaar met de desktopversie van de site.
Hoe Instagram account te verwijderen (voor altijd)
Je kunt je account ook volledig verwijdereninstagram. Hiermee worden je profiel en alle bijbehorende foto's en berichten verwijderd, maar ook je gebruikersnaam. Deze acties kunnen niet ongedaan worden gemaakt en u kunt uw account later niet meer herstellen.
Als u vertrouwen heeft in uw beslissing en echtAls je je Instagram-account definitief wilt verwijderen, raden we je ten zeerste aan om vooraf een back-up te maken van alle foto's en video's, anders worden ze voor altijd verwijderd zonder enige mogelijkheid tot herstel.
- Ga in een webbrowser naar Instagram.com met het account dat je wilt verwijderen
- Ga vervolgens naardezepagina om permanente accountverwijdering aan te vragen.
- Vul het formulier in, voer uw wachtwoord in en klik vervolgens op de knop 'Mijn account permanent verwijderen'.
Deze methode is onherroepelijk en dat hoeft u niet te doenHet is mogelijk om de verwijdering van een Instagram-account te annuleren: alle foto's, berichten en profielgegevens worden gewist, net als de gebruikersnaam van het account – wat betekent dat iedereen uw login kan gebruiken.
Net als bij tijdelijke verwijdering,De applicatie kan dit niet, gebruik daarom de browser op uw computer of smartphone. Open op uw telefoon uw browser, log in op uw account en volg de bovenstaande link. De procedure verschilt niet van het verwijderen van een account via een computer.
Hoe een verwijderde account te herstellen
Als u uw profiel tijdelijk heeft geblokkeerdInstagram, dan zal het herstellen ervan helemaal niet moeilijk zijn. Open gewoon Instagram (de applicatie of de website in de browser van uw smartphone of computer) en voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Dit is voldoende om de accountactiviteit te hervatten; er is geen aanvullende bevestiging (inclusief e-mailauthenticatie) vereist.
Maar als u uw account definitief heeft verwijderd, danzoals eerder gezegd: er is geen weg meer terug. Alles wat u kunt doen – begin opnieuw. Registreer een nieuw profiel en bedenk een nieuwe paginanaam als iemand de naam heeft overgenomen die u eerder hebt gebruikt (u kunt deze zelfs niet via ondersteuning terugkrijgen).