Zaktualizowałeś iPhone'a 11 lub iPhone'a 11 Pro do nowego iPhone'a 6s, iPhone'a 7 lub iPhone'a 8? Być może nie wiesz, jak wyłączyć nowy
Reklama
Reklama
Nie ma co się wstydzić, jeśli nie mogłeś samodzielnie wyłączyć iPhone'a 11 lub iPhone'a 11 Pro. Sposób wyłączenia tych modeli różni się od poprzednich. Poniżej omówimy to.
Jak wyłączyć iPhone'a 11, iPhone'a 11 Pro i iPhone'a 11 Pro Max
Krok 1:Aby rozpocząć, musisz jednocześnie nacisnąćprzycisk bocznyijeden z przycisków głośności... Nie puszczaj przycisków od razu, w przeciwnym razie po prostu zrobisz zrzut ekranu.
Krok 2:Na ekranie pojawi się menu wyłączania. Przesuń suwak w prawo, aby wyłączyć iPhone'a 11 lub iPhone'a 11 Pro.
Reklama
Reklama
W tym celu możesz również zainicjować połączenie alarmoweten sam ekran. Jeśli zmienisz zdanie na temat wyłączenia smartfona, po prostu kliknij przycisk „Anuluj” u dołu ekranu. Po włączeniu wyciszenia ekranu smartfon zostanie automatycznie zablokowany, więc musisz go odblokować, jeśli nagle zmienisz zdanie na temat wyłączenia smartfona.
Jak wyłączyć iPhone'a 11 lub iPhone'a 11 Pro w Ustawieniach
Jest inny łatwiejszy sposób na wyłączenie smartfona.
Otwórz aplikacjęUstawieniai wybierz sekcjęGłówny. Na samym dole kliknijWyłącz... Spowoduje to aktywację menu wyłączania, w którym będziesz musiał przeciągnąć suwak w prawo.
Na szczęście włączenie iPhone'a 11 i iPhone'a 11 Pro jest znacznie łatwiejsze: wystarczy przytrzymać boczny przycisk i przytrzymać, aż na ekranie pojawi się logo Apple.
Zalecamy również przeczytanie o tym, jak zrobić zrzut ekranu na telefonie iPhone 11 / Pro.