Instagram wprowadził funkcję, która jeszcze bardziej ułatwia obserwowanie ludzi. Jest domyślnie włączona, ale
Ta funkcja pokazuje status online kont, które subskrybujesz lub z którymi korespondowały one w trybie bezpośrednim. Ponadto możesz teraz dowiedzieć się, jak długo użytkownik otworzył aplikację.
Reklama
Reklama
Status online można wyświetlić w Bezpośrednio pod nazwami profili. Jeśli użytkownik nie jest w tej chwili online, zobaczysz, kiedy wszedł do aplikacji po raz ostatni.
Tylko subskrybenci i osoby, z którymi korespondujesz, mogą zobaczyć Twój status, ale nowa funkcja raczej nie spodoba się tym, którzy kochają prywatność.
Jeśli chcesz zachować prywatność, po prostu wyłącz tę funkcję. Poniżej porozmawiamy o tym, jak to się robi.
Jak wyłączyć status aktywności na Instagramie
Możesz kontrolować nową funkcję w ustawieniach Instagram.
1)Otwórz aplikacjęInstagram.
2)Idź do swojegoProfil.
3)Kliknij ikonęUstawieniaw prawym górnym rogu ekranu (koło zębate lub trzy kropki).
4)Przewiń w dół doPokazać Czynność Status(w sekcjiUstawienia) i naciśnij przełącznik, aby zmienił kolor na biały.


Teraz nikt nie będzie wiedział, kiedy przejdziesz na Instagram i nie dostaniesz wiadomości.
Jeśli nie wyłączysz tej funkcji, możesz zobaczyć status aktywności swoich znajomych, a oni zobaczą twój status online.