Jak wyłączyć aktualizację aplikacji w tle na iPhonie i iPadzie

Nie chcesz, aby Twój iPhone lub iPad aktualizował lub przesyłał dane w tle, gdy z niego nie korzystasz

? Wtedy tę funkcję można wyłączyć.

</ p>

Reklama

Reklama

Po prostu wyłącz aktualizację w tle.aplikacje, aby nie działały do ​​momentu użycia urządzenia. Jako bonus zauważysz, że ładowanie po tym potrwa dłużej.

Według Apple aktualizacja aplikacji w tle„Pozwala im aktualizować zawartość po podłączeniu do Wi-Fi lub mobilnego Internetu w tle”. Oznacza to, że nawet jeśli nie korzystasz z aplikacji, nadal pobiera ona i przenosi zawartość. Wyłączając tę ​​funkcję, nie zauważysz żadnych zmian.

Jak wyłączyć aktualizację aplikacji w tle na iPhonie i iPadzie

  1. Otwórz aplikacjęUstawieniana Twoim urządzeniu
  2. WybieraćGłówny.
  3. Otwórz sekcjęAktualizacja treści.
  4. WybieraćAktualizacja treścii zaznacz pole obokPoza.

Reklama

Reklama

Większość użytkowników tego nie zauważyzmienia się po wyłączeniu funkcji. Po otwarciu aplikacji zostaną one natychmiast zaktualizowane, co jest bardzo wygodne. Ponadto ładowanie będzie zużywane wolniej. Wielokrotnie zalecamy wyłączenie aktualizacji w tle w celu oszczędzania energii.

Jeśli martwisz się o niektórychaplikacja udostępnia dane osobowe, takie jak Twoja lokalizacja, a następnie możesz wyłączyć usługi geolokalizacji. Wiele aplikacji prosi o niepotrzebne uprawnienia, dlatego musisz zapewnić dostęp do geolokalizacji tylko w razie potrzeby. Na przykład aplikacja Mapy nie będzie działać bez tego.

Tryb oszczędzania energii również tymczasowo wyłącza aktualizację aplikacji w tle.

Jak włączyć aktualizację w tle w iOS

  1. Otwórz aplikacjęUstawienia.
  2. WybieraćGłówny.
  3. WybieraćAktualizacja treści.
  4. KliknijAktualizacja treścii wybierzWi&#8211;FilubWi&#8211;Fi i dane komórkowe.

To, czy chcesz użyć aktualizacji w tle, jest Twoją osobistą decyzją. Jeśli ładujesz szybko, lepiej wyłączyć tę funkcję. Jeśli wszystko ci odpowiada, nie możesz niczego dotknąć.