Jak trwale usunąć stronę na Facebooku: szczegółowe instrukcje

Pomimo wysiłków Facebooka mających na celu zniechęcenie do trwałego usunięcia dowolnego konta użytkownika,

jest to całkiem możliwe, aby to zrobić z pewnympomoc. Jedyną metodą, którą możesz wykonać samodzielnie, jest dezaktywacja konta w ustawieniach Facebooka. Jednak przed wykonaniem tej operacji ważne jest, aby zrozumieć różnicę między usunięciem a dezaktywacją.

  • Jak trwale usunąć stronę na Facebooku
  • Jak tymczasowo usunąć konto na Facebooku (dezaktywować)
  • Jak trwale usunąć swoje konto Facebook z telefonu

Dezaktywacja konta oznacza najwięcejInformacje przechowywane na Twoim profilu na Facebooku zostaną tymczasowo usunięte, jednak możesz przywrócić te dane w dowolnym momencie. Informacje profilowe, zdjęcia i posty pozostaną na Facebooku, a jednocześnie będą niewidoczne dla innych użytkowników, w tym przyjaciół.

Reklama

Reklama

Usunięcie konta oznacza całkowite zniknięcieta informacja. Jest to znacznie bezpieczniejsza i bardziej skuteczna metoda usuwania strony na Facebooku z sieci WWW, ale także najbardziej radykalna. Jeśli kiedykolwiek zdecydujesz się ponownie korzystać z Facebooka, musisz utworzyć profil od zera - ponownie dodawać posty i zdjęcia, wyszukiwać znajomych i wprowadzać ustawienia.

Jak trwale usunąć stronę na Facebooku

Przed trwałym usunięciem konta Facebook musisz:

  1. Zapisz wszystkie swoje informacje.Aby to zrobić, należy zalogować się do Facebooka ze swojego konta, przejść do menu „Twoje informacje na Facebooku” korzystając z linku i kliknąć „Wyświetl” w sekcji „Pobierz informacje”. Na następnej stronie kliknij opcję „Utwórz plik”. Dzięki temu będziesz mieć pewność, że w razie potrzeby będziesz mógł odzyskać swoje dane po usunięciu konta na Facebooku.

  2. Zrozum, że nawet po trwałym usunięciuKonto Facebook, ślady twojej obecności w tej sieci społecznościowej nie znikną. Na przykład wysłane przez Ciebie wiadomości osobiste nie znikną, ponieważ są przechowywane nie tylko na Facebooku, ale również w profilu odbiorcy.
  3. Wreszcie całkowite usunięcie profilu na Facebooku możetrwać do 90 dni po utworzeniu żądania. Wszystkie Twoje dane staną się niedostępne natychmiast po zastosowaniu, ale pozostaną na serwerach Facebook przez pewien okres czyszczenia.

Jeśli jesteś pewien, że chcesz usunąć swoje konto na Facebooku, odwiedź specjalną stronę pod tym linkiem.

Reklama

Reklama

Zanim usuniesz Facebooka na zawsze, zostaniesz zapytany:

  • dezaktywuj konto komunikatora Facebook
  • zapisz wszystkie informacje na komputerze (zdjęcia, publikacje i inne treści)
  • ponownie przypisz administratorów na stronach (publicznych), na których jesteś administratorem
  • Ustaw uprawnienia do wszystkich aplikacji na Facebooku.

Są to kroki opcjonalne. Jeśli ostatecznie zdecydujesz się na trwałe usunięcie strony na Facebooku, kliknij `8220;Usuń konto`8220;.

 

Reklama

Reklama

Jak tymczasowo usunąć konto na Facebooku (dezaktywować)

Jeśli okaże się, że całkowicie usuniesz swoje kontoradykalnego rozwiązania, najbardziej odpowiednia byłaby opcja dezaktywacji. Jest to proces prostszy i znacznie mniej ryzykowny. Przejdź do ustawień, a następnie do sekcji „Twoje informacje na Facebooku” korzystając z tego linku i obok pozycji „Dezaktywacja i usuwanie”; kliknij `8220;Popatrz`8220;.

Reklama

Reklama

Tutaj wybierz “Dezaktywacja konta” a potem “Kontynuuj z rozłączeniem konta`8220;. Zostaniesz poproszony o podanie hasła do konta na Facebooku, które chcesz dezaktywować.

Następnym krokiem będzie wypełnieniekrótki kwestionariusz, wskazujący powód tymczasowego usunięcia strony na Facebooku, również jeśli jesteś administratorem publiki, zostaniesz poproszony o ponowne przypisanie do nich administratorów, aby strony pozostały aktywne. Tutaj możesz usunąć wszystkie wcześniej utworzone aplikacje, odrzucić przyszłe powiadomienia e-mail i korzystać z Facebook Messenger.

Następnie możesz nacisnąć przycisk “Dezaktywuj'.

W przyszłości dezaktywowane konto można przywrócić na żądanie w dowolnym momencie.

Jak trwale usunąć swoje konto Facebook z telefonu

Jeśli nie masz dostępu do komputera do usunięciaFacebook, możesz korzystać z telefonu. Najłatwiejszy sposób na przejście przez przeglądarkę iPhone'a lub urządzenia z Androidem i powtórzenie kroków opisanych powyżej. Możesz jednak także korzystać z aplikacji mobilnej Facebook. Aby usunąć Facebooka z telefonu, postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami:

  1. W aplikacji Facebook dotknij menu na dole, a następnie na dole menu rozwiń sekcję „Ustawienia i prywatność”. i wybierz „Ustawienia”.
  2. W ustawieniach przewiń mniej więcej do połowy do sekcji ‚.Twoje informacje na Facebooku`8220;. Przejdźmy do sekcji `8220;Zarządzanie kontem`8220;.
  3. Stuknij w „Dezaktywacja i usuwanie”; Ina następnym ekranie wybierz żądaną metodę usunięcia lub „Dezaktywacja konta”; – jest to tymczasowe usunięcie strony na Facebooku, czyli „Usunięcie konta”; – w związku z tym usunięcie konta na Facebooku na zawsze. Następnie wybierz „Kontynuuj za pomocą ” konto'.

Mamy nadzieję, że nasz artykuł pomógł usunąć konto wSieć społecznościowa Facebook. Z czasem niektóre elementy menu na Facebooku mogą ulec zmianie, więc jeśli nie możesz usunąć swojej strony na Facebooku, napisz o tym w komentarzach.