Jak wyłączyć automatyczne odtwarzanie wideo na stronie głównej YouTube

Domyślnie aplikacja YouTube na iPhone'a i iPada automatycznie odtwarza filmy na stronie głównej. Najpierw

Rozpocznie się odtwarzanie najlepszego filmu bez dźwięku i z napisami.

Na szczęście
Funkcję można wyłączyć, aby oszczędzać energię baterii i ruch. Poniżej podpowiemy Ci, jak to zrobić.

Przed
Funkcja automatycznego odtwarzania na stronie głównej była dostępna tylko w YouTube Premium, ale teraz
Każdy ma to w wersji 14.0 i nowszych. Aby sprawdzić aktualną wersję aplikacji,
kliknij swój profil w prawym górnym rogu ekranu, przejdź do Ustawień i
znajdź numer wersji na samym dole.

Funkcja
pozwala szybko podejrzeć treść filmu podczas przewijania kanału. Więc
Dzięki temu łatwiej będzie podjąć decyzję, czy obejrzeć, czy nie. Nie jest to zbyt duże odwrócenie uwagi
Przecież dźwięk jest wyłączony.

Również
Czytać:
Jak
wyłącz automatyczne odtwarzanie wideo w Safari na Macu

Z drugiej strony
Z drugiej strony, dzięki automatycznemu odtwarzaniu wideo, ruch jest zużywany szybciej
Internet mobilny.

Również
Czytać:
Jak
wyłącz automatyczne odtwarzanie wideo w przeglądarce Chrome

Jak wyłączyć automatyczne odtwarzanie wideoYouTube

1)Otwórz aplikacjęYouTube na urządzeniu z systemem iOS.

2)Wybieraćtwój profilV
prawy górny róg.

3)Iść doUstawienia.

4)WybieraćAutoodtwarzanie na stronie głównej.

Ta funkcja może nie być dostępna dla wszystkich, ponieważ jest wdrażana stopniowo.

5)Wybierz jedną z opcji:

  • Odtwarzaj filmy za pomocą dowolnego
    Połączenie internetowe.
  • Odtwarzaj tylko wideo
    poprzez Wi-Fi.
  • Wyłącz autoodtwarzanie
    na stronie głównej.  

6)Możesz teraz wyjść z ustawień.

Gdy wideo na stronie głównej rozpocznie się automatycznie, włącz
w prawym dolnym rogu pojawi się specjalna ikona.

Autoodtwarzanie
na stronie głównej jest niezależna od głównej funkcji autoodtwarzania w serwisie YouTube,
który automatycznie włącza polecane filmy po zakończeniu ich oglądania.


przypadki, w których lepiej nie używać autoodtwarzania, zwłaszcza jeśli tak jest
oglądać filmy za pośrednictwem mobilnego Internetu. Możesz wyłączyć tę funkcję
całkowicie lub używaj go tylko po podłączeniu do Wi-Fi.

Brak
Jednak ta funkcja naprawdę pomaga Ci zdecydować, czy chcesz obejrzeć wideo
całkowicie lub nie.