Jakiś czas temu Google usunął funkcję Bezpieczeństwa danych, sekcję, w której użytkownicy mogli to zrobić
Po wielu krytykach, gdy użytkownicyskarżył się na niemożność dokładnego poznania tego, co programiści chcą o nich wiedzieć, Google zdecydowało się zwrócić „Bezpieczeństwo danych”. Sekcja zostanie wkrótce aktywowana.
Informacje o uprawnieniach będą ponownie dostępne,jakie aplikacje otrzymują, które zbierają dane o użytkownikach. Tak jak poprzednio, odpowiedzialność za pozostawienie takich zgłoszeń spoczywa na deweloperach.