Инстаграм је представио функцију која олакшава праћење људи. Подразумевано је омогућено, али
Функција приказује статус на мрежи на које сте претплаћени или на које сте дописивали у Директном. Поред тога, сада можете видети колико је давно корисник отворио апликацију.
Оглашавање
Оглашавање
Статус на мрежи можете да видите у директоријуму под именима профила. Ако корисник тренутно није на мрежи, видећете када су се последњи пут пријавили у апликацију.
Ваш статус могу видети само ваши следбеници и они са којима сте дописивали, али нова функција неће се свидети онима који воле приватност.
Ако желите да задржите своју приватност, само искључите функцију. У наставку ћемо објаснити како се то ради.
Како искључити статус активности на Инстаграму
Новом функцијом можете управљати у Инстаграм подешавањима.
1)Отворите апликацијуИнстаграм.
2) Иди на своју Профил.
3) Кликните на икону Подешавања у горњем десном углу екрана (зупчаник или три тачке).
4)Померите се надоле доПрикажи Активност Статус (у одељку Подешавања) и притисните прекидач тако да постане бел.


Сада нико неће знати када идете на Инстаграм, и неће вас нервирати порукама.
Ако не онемогућите функцију, онда ћете видети статус активности својих пријатеља и они ће видети ваш статус на мрежи.