iPhone veya iPad'inizi kullanmadığınız sırada arka planda güncelleme yapmasını veya veri aktarmasını istemeyin
reklâm
reklâm
Sadece arka plan yenilemeyi kapatmak yeterliuygulamaları, siz cihazı kullanmadığınız sürece çalışmaya devam etmemeleri için Bonus olarak, ücretlendirmenin bundan sonra daha uzun süreceğini fark edeceksiniz.
Apple'a göre, arka planda uygulama yenileme"Arka planda Wi-Fi veya mobil internete bağlıyken içeriği güncellemelerine izin verir." Yani uygulamayı kullanmadığınız zamanlarda bile içeriği indirmeye ve iletmeye devam eder. Fonksiyonu devre dışı bıraktığınızda, herhangi bir değişiklik fark etmeniz olası değildir.
İPhone ve iPad'deki uygulamaların arka plan güncellemesi nasıl devre dışı bırakılır
- Uygulamayı açayarlarcihazınızda
- Seçmeana.
- Bölümü açİçerik güncellemesi.
- Seçmeİçerik güncellemesive yanındaki kutuyu işaretleyinKapalı.


reklâm
reklâm
Çoğu kullanıcı hiç fark etmezişlevi devre dışı bıraktıktan sonra değişir. Uygulamaları açtığınızda, hemen güncellenecekler ki bu çok kullanışlıdır. Üstelik şarj daha yavaş tüketilecektir. Pil gücünden tasarruf etmek için arka planda yenilemenin devre dışı bırakılmasını defalarca tavsiye ettik.
Eğer endişeleniyorsanuygulama konumunuz gibi kişisel verileri paylaşır, ardından konum belirleme hizmetlerini kapatabilirsiniz. Birçok uygulama, ihtiyaç duymadıkları izinleri ister, bu nedenle yalnızca gerektiğinde coğrafi konum erişimi sağlamanız gerekir. Örneğin, Haritalar uygulaması bu olmadan çalışmayacaktır.
Güç tasarrufu modu ayrıca arka plan uygulama güncellemelerini geçici olarak devre dışı bırakır.
İOS'ta arka planda yenileme nasıl etkinleştirilir
- Uygulamayı açayarlar.
- Seçmeana.
- Seçmeİçerik güncellemesi.
- Tıklamakİçerik güncellemesive seçWi–FiveyaWi–Fi ve hücresel veri.
Arka plan yenilemenin kullanılıp kullanılmayacağı kişisel kararınızdır. Şarjınız hızlı bir şekilde bitiyorsa, işlevi kapatmak daha iyidir. Her şey sana uygunsa, hiçbir şey bırakamazsın.