Як виправити помилку «Розблокуйте iPhone, щоб використовувати аксесуари»

Якщо ви підключили свій iPhone, iPad або iPod touch до USB-аксесуару або навіть комп'ютера, а на екрані з'явилося

повідомлення «Розблокуйте iPhone / iPad, щоб використовувати аксесуари», ви не одні.

</ P>

Таке повідомлення з'являється на екрані через новуфункції безпеки iOS, яка націлена на захист вашого пристрою від неавторизованих підключень. Функція корисна, але аксесуари не будуть працювати до тих пір, поки ви не розблоковуєте пристрій. Іноді не підтримується навіть зарядка.

Найпростіше просто розблокувати свій пристрій за допомогою пароля, щоб воно розпізнало аксесуар і дозволило йому працювати. Тоді повідомлення зникне. Однак це незручно робити кожен раз.

Як позбутися від повідомлення

Якщо ви часто підключаєте до вашого пристроюаксесуари, вам набридне кожен раз розблокувати його, щоб вони почали працювати. На щастя, захисний механізм можна відключити, щоб повідомлення більше не з'являлося на екрані. Однак врахуйте, що цим ви піддаєте себе ризику.

  1. Відкрийте додаток Налаштування
  2. Зайдіть в секцію «Face ID і код пароль» (або «Touch ID і код-пароль»).
  3. Прокрутіть вниз до пункту «USB-аксесуари» і включіть опцію, щоб перемикач став зеленим.

Тепер ви не будете бачити повідомлення коженраз, коли підключіть до пристрою аксесуар. Через цій маленькій заходи безпеки ваш iPhone міг не заряджатися від деяких комп'ютерів і пристроїв, але тепер все повинно бути нормально.

Навіщо потрібен захист від USB-аксесуари?

Захист від USB-аксесуарів на iPhone і iPad з'явилася відносно недавно і призначена вона для того, щоб захистити пристрою від несанкціонованого доступу через аксесуари і різні пристрої.

Відмінний приклад пристрою, від якого захищаєфункція, це GrayKey, яке використовується владою для злому заблокованих iPhone і iPad. А якщо такий пристрій є у «хороших хлопців», то рано чи пізно воно з'явиться і у «поганих хлопців», які можуть використовувати його для злому.

Залишати опцію чи ні - вирішувати вам, однак, відключивши механізм захисту, ви піддаєте себе ризику. У будь-якому випадку, ви завжди можете змінити своє рішення в налаштуваннях.

Ця функція включена за замовчуванням на всіх iPhone і iPad з iOS 12 і новіше, а вперше її представили в iOS 11.4.1. У більш ранніх версіях системи такої функції немає.