Vill inte att din iPhone eller iPad uppdateras eller överför data i bakgrunden medan du inte använder den
annons
annons
Det räcker bara att stänga av bakgrundsuppdateringappar så att de inte fortsätter att köra medan du inte använder enheten. Som en bonus kommer du att märka att laddningen kommer att pågå längre efter det.
Enligt Apple uppdateras bakgrundsapp"Tillåter dem att uppdatera innehåll när de är anslutna till Wi-Fi eller mobilt internet i bakgrunden." Det vill säga, även när du inte använder appen fortsätter den att ladda ner och sända innehåll. Genom att inaktivera funktionen är det osannolikt att du kommer att märka några ändringar.
Hur du inaktiverar bakgrundsuppdatering av applikationer på iPhone och iPad
- Öppna applikationeninställningarpå din enhet
- Väljhuvud.
- Öppna avsnittInnehållsuppdatering.
- VäljInnehållsuppdateringoch markera rutan bredvidAv.


annons
annons
De flesta användare kommer inte att märka någotändras efter att funktionen har inaktiverats. När du öppnar applikationer uppdateras de omedelbart, vilket är mycket bekvämt. Dessutom kommer laddningen att konsumeras långsammare. Vi har upprepade gånger rekommenderat att inaktivera bakgrundsuppdatering för att spara batteriström.
Om du är orolig att någonapplikationen delar personuppgifter som din plats, då kan du stänga av geolokaliseringstjänster. Många appar ber om behörigheter de inte behöver, så du behöver bara ge geolokaliseringsåtkomst när det behövs. Kartapplikationen fungerar till exempel inte utan detta.
Energisparläge inaktiverar också tillfälligt uppdateringar av bakgrundsapp.
Så här aktiverar du bakgrundsuppdatering i iOS
- Öppna applikationeninställningar.
- Väljhuvud.
- VäljInnehållsuppdatering.
- KlickInnehållsuppdateringoch väljWi–FiellerWi–Fi och mobildata.
Huruvida du ska använda bakgrundsuppdatering är ditt personliga beslut. Om laddningen tar slut snabbt är det bättre att stänga av funktionen. Om allt passar dig kan du inte lämna något.