Ändrade sig igen: WhatsApp begränsar inte funktionerna hos användarkonton som inte accepterar de nya reglerna

Den 15 maj introducerade WhatsApp-messengern en ny integritetspolicy och hotade med att införa åtgärder mot

användare som inte håller med om de uppdaterade reglerna. Men än en gång ändrade jag mig.

Vad betyder det

Till en början sa WhatsApp det med tidenkommer att blockera konton för användare som inte markerar rutan i avtalet. Senare ändrade de sig och lovade att begränsa funktionaliteten för sådana konton. Men WhatsApp-representanter har nu meddelat att de inte kommer att begränsa någonting.

"Med tanke på de senaste diskussionerna med olikamyndigheter och integritetsexperter vill vi göra det klart att vi inte kommer att begränsa funktionaliteten för hur WhatsApp fungerar för dem som ännu inte har accepterat uppdateringen, säger WhatsApp i ett uttalande.

Det noteras att denna plan skjuts uppFör obestämd period. Samtidigt kommer användarna att fortsätta att få meddelanden där de uppmanas att godkänna de nya reglerna. Men de flesta användare har redan accepterat reglerna.

"Vi kommer att fortsätta att påminna dig då och dåanvändare och tillåta dem att acceptera uppdateringen, inklusive när de väljer att använda relevanta ytterligare funktioner, som att kommunicera med ett företag som stöds av Facebook. Vi hoppas att detta tillvägagångssätt kommer att stärka valet som alla användare har över huruvida de vill interagera med ett företag”, betonar WhatsApp.

Låt oss påminna er om att genomförandet av politiken ledde till förvirringoch väckte farhågor för att WhatsApp skulle börja dela mer av sina användares personliga data med Facebook. WhatsApp betonar att så inte är fallet – policyuppdateringen gäller meddelanden som skickas till företag via WhatsApp, som kan lagras på Facebooks servrar.

</ p>