Instagram – är ett bra socialt nätverk för att dela foton och videor, och nu när Instagram har lagts till
Om du bestämmer dig för att du inte längre vill använda Instagram eller om du inte längre behöver ett specifikt konto kan du alltid ta bort din sida. Det finns två alternativ:
- Tillfällig avstängning (med möjlighet att återaktivera din sida när som helst).
- Ta bort en sida permanent med förlusten av alla foton och meddelanden.
Så här inaktiverar du Instagram-konto (temporär metod)
Du kan tillfälligt inaktivera ditt Instagram-konto så att ingen kan se din profil. I det här fallet kommer du att kunna återvända genom att spara alla dina foton och privata meddelanden.
- Öppna din webbläsare och gå till Instagram.com och logga in på det konto du vill inaktivera
- Klicka på din profil och välj sedan “Redigera profil”
- På sidan för profilredigering, var uppmärksam på länken “Tillfälligt blockera mitt konto” i det nedre hörnet av sidan och klicka på den
- Välj anledningen till att du tillfälligt vill inaktivera ditt Instagram-konto, bekräfta dina åtgärder genom att ange ditt lösenord och klicka på knappen “Tillfälligt blockera ditt konto”.
Det här alternativet är lämpligt för dem som vill ta en paus och sedan återställa sitt konto utan att förlora sina abonnenter och spara alla material.
För tillfället är Instagram-appen för iOS inteStödjer möjligheten att radera direkt, men du kan öppna länken ovan i Safari, Chrome eller en annan webbläsare på din iPhone eller iPad. Förfarandet liknar den stationära versionen av webbplatsen.
Så här tar du bort Instagram-konto (för alltid)
Du kan också ta bort ditt konto heltInstagram. Detta tar bort din profil och alla associerade foton och meddelanden, men även ditt användarnamn. Dessa åtgärder kan inte ångras och du kommer inte att kunna återställa ditt konto senare.
Om du är säker på ditt beslut och verkligenOm du vill ta bort ditt Instagram-konto permanent rekommenderar vi starkt att du gör en säkerhetskopia av alla bilder och videor i förväg, annars kommer de att raderas för alltid utan möjlighet till återställning.
- Använd en webbläsare och gå till Instagram.com med kontot du vill radera
- Nästa gå tilldettasida för att begära permanent radering av kontot.
- Fyll i formuläret och ange ditt lösenord och klicka sedan på knappen “Ta bort mitt konto permanent”.
Denna metod är oåterkallelig och du har inteDet kommer att vara möjligt att avbryta raderingen av ett Instagram-konto: alla foton, meddelanden, profildata kommer att raderas, precis som kontots användarnamn – vilket innebär att vem som helst kan ta din inloggning.
Som med tillfällig radering,Applikationen kan inte göra detta, så använd webbläsaren på din dator eller smartphone. På din telefon öppnar du bara din webbläsare, loggar in på ditt konto och följer sedan länken ovan. Proceduren skiljer sig inte från att ta bort ett konto via en dator.
Så här återställer du ett raderat konto
Om du tillfälligt har blockerat din profilInstagram, då blir det inte alls svårt att återställa det. Öppna bara Instagram (antingen applikationen eller webbplatsen i webbläsaren på din smartphone eller dator) och ange ditt användarnamn och lösenord. Detta kommer att räcka för att återuppta kontoaktivitet; ingen ytterligare bekräftelse (inklusive e-postautentisering) krävs.
Men om du raderade ditt konto permanent,som tidigare nämnts finns det ingen återvändo. Allt du kan göra – börja om. Registrera en ny profil och kom på ett nytt sidnamn om någon har tagit namnet du använde tidigare (du kommer inte att kunna få tillbaka det ens via support).